Hallo! Mijn naam is Heleen.

Samen met mijn twee zoons woon ik in het historische plaatsje Kampen aan de IJssel. Daar werk ik aan huis als illustratief- en dessinontwerper.

Al sinds ik een potlood kan vasthouden ben ik gek op tekenen. Figuurtjes tekenen was (en is nog steeds) favoriet. Mijn inspiratie haalde ik uit tekenfilms en speelgoed.
Veel kleurtjes en veel vrolijkheid! Ik maakte graag magazine’s en strips, knutselde met papier, maakte luisterboeken (met ingesproken casettebandje!) en knuffeltjes van stof. Ik was niet zo goed als mijn moeder met naald en draad maar de kleertjes en knuffeltjes werden met heel veel liefde gemaakt. En ondanks dat de vulling er uitpiepte en de naden niet zo netjes gestikt waren was ik er ontzettend trots op!

Ik ben altijd blijven tekenen en dingen blijven maken. En ik vind het ontzettend leuk dat ik het tekenen nu kan combineren met maken. Ik ontwerp voornamelijk vrolijke en kleurige stoffen. Daarnaast maak ik illustratief ontwerp.

Mijn werkwijze

Alle ontwerpen onstaan eerst op papier. Vervolgens worden ze ingescand en kan ik er digitaal mee aan de slag. Daar komt uiteindelijk het ontwerp tot stand en kan ik er mee spelen totdat ik tevreden ben.
Ik heb altijd ontzettend veel ideeën en werk graag samen. Of dat nu is op illustratief gebied of meer richting (kinder)mode. Ik help je graag!

Ben jij geïnteresseerd in een samenwerking? Ben je op zoek naar mooie ontwerpen voor jouw kledinglijn?
Of ben je een particulier die op zoek is naar een persoonlijk ontwerp? Ook als je eerst meer informatie wilt over wat ik voor je kan betekenen kun je mailen naar: heleen.illustratie@gmail.com

Bedankt voor je interesse en tot ziens!