Hallo! Mijn naam is Heleen.

Al sinds ik een potlood kan vasthouden ben ik gek op tekenen. Figuurtjes tekenen was (en is nog steeds) favoriet. Mijn inspiratie haalde ik uit tekenfilms en speelgoed.

Veel kleurtjes en veel vrolijkheid! Ik maakte graag magazine’s en strips, knutselde met papier, maakte luisterboeken (met ingesproken casettebandje!) en knuffeltjes van stof. Ik was niet zo goed als mijn moeder met naald en draad maar de kleertjes en knuffeltjes werden met heel veel liefde gemaakt. En ondanks dat de vulling er uitpiepte en de naden niet zo netjes gestikt waren was ik er ontzettend trots op!

Na de middelbare school ben ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gaan doen. Het was creatief en ik wilde graag met kinderen werken. Tekenen deed ik nog wel maar het stond door omstandigheden een beetje stil. Ik ben na de opleiding meteen gaan werken in de kinderopvang. En niet veel later kreeg ik mijn eerste zoon Stefan. Ik wilde graag weer meer tijd besteden aan illustreren en tekende daarom wanneer hij sliep. Ondertussen had ik een vaste baan in de kinderopvang en na een tijdje werd mijn tweede zoon Joris geboren. Het leek me voor de kinderen fijn als ik vanuit huis kon werken. En daarom werd ik gastouder. Tijdens die periode heb ik veel met de kinderen geknutseld en getekend. Ik had altijd genoeg spulletjes in huis en we knutselen erop los! Ik heb er enorm van genoten maar het bleef kriebelen om professioneel te gaan illustreren. En eigenlijk wilde ik wel meer bieden dan illustraties. 

Ik ben me daarom ook gaan richten op het communicatieve vlak. Ik doe inmiddels de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN in Arnhem. Ik heb al heel veel geleerd en wat ik zo leuk vind is dat ik het kan combineren met mijn illustratiewerk. Ik heb op een gegeven moment even pauze genomen van mijn studie om mijn webshop en onderneming eens goed op te zetten. Daar ben ik momenteel nog druk mee bezig. Het krijgt steeds meer vorm en als je regelmatig op mijn website kijkt zul je zien dat er steeds meer bij komt. Maar ook al is mijn website nog niet helemaal klaar, ik ben gewoon beschikbaar voor opdrachten natuurlijk! Bij diensten kun je mijn portfolio vinden en lezen wat ik voor je kan doen. 

Neem vooral contact met mij op voor vragen en ideeën. Ik hoor graag van je!